Få hjælp til opdatering i skøde hos din boligadvokat

15 maj 2021 Astrid Pedersen

Når du køber bolig, er der en del dokumenter, der skal være styr på. Du vil selvfølgelig skulle skrive under på en købsaftale, og så er der alle vedtægterne for en eventuel boligforening. Og i denne forbindelse må du ikke glemme skødet.

Hvad er et skøde?

Et skøde er et dokument som indeholder relevant og aktuel information om en boligs ejerforhold. Skødet er samtidig et temmelig vigtigt og centralt dokument idet det som det eneste officielle og offentligt tilgængelige dokument tilvejebringer en verifikation af dit ejerskab over din nye bolig.

En boligs skøde vil nemlig kunne tilgås via nettet, da det er opført i det centrale register som er kendt som Tingbogen. I gamle dage var der tale om en fysisk bog som lå på det kommunale tinglysningskontor hvor man så kunne skaffe sig adgang til skøder tilhørende boliger i lokal området.

Nu om stunder er skødet rykket online hvor det fungerer som dokumentation i forbindelse med køb og salg af boliger eller udstedelse af lån med sikkerhed i fast ejendom. Det er således vigtigt at skødet altid afspejler de faktuelle ejerforhold således at det er den korrekte information der fremgår.

Hvornår skal et skøde ændres?

Et skøde skal opdateres og tinglyses – det vil sige optages i tingbogen – på ny hver gang en bolig skifter ejer. Det kan for eksempel være i forbindelse med salg af boligen.

Her vil opdatering og tinglysning af skøde typisk indgå i den boligkøbs pakke du køber gennem din boligadvokat. Men du skal også sørge for at få opdateret skødet hvis en anden person overtager boligen, for eksempel i forbindelse med skilsmisse eller samlivs ophør, eller ved familie overdragelse.

Hos eBoligadvokat kan du altid finde faste lave priser på udfærdigelse og tinglysning af skøde ved professionel boligadvokat. Du kan læse mere, og finde din billige boligadvokat, på https://eboligadvokat.dk/tinglysning-af-skoede/.

Flere Nyheder