Modtag gratis behandling for dit alkoholmisbrug

08 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

I Danmark anses et misbrug, hvad enten det er stoffer, alkohol eller noget helt tredje som en sygdom, og derfor er det gratis at modtage hjælp. Fuldstændig som hvis det havde været en hvilken som helst anden form for sygdom. Det kræver dog at du opgiver dit cpr. nr. 

Det skyldes at der til en betaling, som sker af kommunen skal knyttes et cpr. nr.. Har du ikke lyst til at opgive dit cpr. kan du vælge selv at betale for behandlingen, hvilke der kan være mange gode og legitime grunde til. Har man f.eks. en sag om forældremyndighed kørende, kan det give god mening at betale selv. Du kan modtage behandling af alkoholmisbrug på et af de mange centre, rundt omkring i Danmark.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

En hver behandling tager som udgangspunkt i dig og din situation og er altid individuel. Alligevel er der overordnet tre forskellige behandlingsformer. Har du et lettere misbrug kan det være nok at få råd og vejledning til at ændre vaner og så via det få et mindre alkoholindtag. For andre er det nødvendigt at gå i døgnbehandling. Her vil du blive afgiftet og du vil få mulighed for at snakke med en behandler, der vil afdække årsagerne til dit misbrug. Du vil også få værktøjer til at håndtere hverdagen fremover, uden at du skal ty til alkohol.

Har du et voldsomt alkoholmisbrug, kan det være nødvendigt at starte med en indlæggelse og blive afgiftet med hjælp af en læge. En krop der har været vant til store mængder alkohol, kan ikke fra den ene dag til den anden undvære, men i stedet vil den gå i chok. I yderste tilfælde vil du dø.

Senere kan man indgå i en behandling, som under døgnbehandling. Selv når den reelle behandling er slut, kan man være tilknyttet behandlingsstedet.

Flere Nyheder